Mobilcut-leikkuunesteet metallintyöstöön

Mobilcut on Mobil-teollisuusvoiteluainesarjaan kuuluvien, erittäin suorituskykyisten veteen sekoitettavien lastuamisnesteiden tavaramerkki. Mobilcut-sarjan kloorittomat tuotteet on valmistettu korkealuokkaisista perusöljyistä, emulgaattoreista ja lisäaineista, jotka takaavat luotettavan suorituskyvyn lukuisissa eri työstöissä. Ne on valmistettu yhteensopivaksi sekä pehmeän että kovan veden kanssa ja niillä on alhainen vaahtoamistaipumus. Lisäksi ne antavat pitkäkestoisen korroosiosuojan koneelle ja työkappaleille. Vähän huoltoa vaativat Mobilcut-tuotteet on suunniteltu nykyaikaisiin konepajoihin, joissa pitkät huoltovälit, erinomaiset työstöominaisuudet sekä työterveys- ja ympäristötekijät ovat tärkeitä tekijöitä tuottavuuden tehostamisessa. Tuotteet toimitetaan tiivisteinä ja ne on sekoitettava veteen käyttöpaikassa.

Mobilcut 100 on perinteinen maitomainen veteen sekoitettava öljy, joka emulgoi hyvin erilaatuisiin vesiin ja muodostaa stabiilin emulsion. KÄYTTÖKOHTEET: Helppotyöstöisten terästen ja kupariseosten yleistyöstö; kevyt ja keskiraskas työstö, kuten jyrsintä, sorvaus, sahaus, syväjyrsintä, poraus ja avarrus.

Mobilcut 140, joka sisältää runsaasti voitelevuuslisäaineita, on pitkäkestoinen veteen sekoitettava lastuamisneste, joka on suunniteltu nykyaikaisten konepajojen keskiraskaaseen ja raskaaseen työstöön. KÄYTTÖKOHTEET: Alumiinin ja helppotyöstöisten terästen keskiraskas työstö, kuten jyrsintä, sorvaus, sahaus, avarrus, poraus ja kalvinta, joissa tarvitaan hyvin voitelevaa emulsiota.

Mobilcut 210 on korkealuokkainen puolisynteettinen veteen sekoitettava lastuamisneste, joka sekoitettaessa muodostaa läpikuultavan emulsion eri kovuisten vesien kanssa. Emulsion suhteellisen matalan öljypitoisuuden ansiosta tuotteella on erinomaiset puhdistus-, jäähdytys- ja lastuamisominaisuudet, minkä vuoksi se soveltuu kevyistä keskiraskaisiin lastuamis- ja työstötehtäviin. KÄYTTÖKOHTEET: Rauta- ja ei-rautametallien työstö keskusjärjestelmissä tai yksittäisissä työstökoneissa. Pienempi öljypitoisuus parantaa voitelevuutta ja korroosionestoa. Soveltuu hyvin valuraudan työstöön ja hiontaan.

Mobilcut 230 on erittäin suorituskykyinen puolisynteettinen neste, joka emulgoituu helposti veden kanssa ja muodostaa vakaan mikroemulsion. Tuote on valmistettu yhteensopivaksi erilaisten vesilaatujen kanssa ja sillä on alhainen vaahtoamistaipumus jopa korkeapainejärjestelmissä. KÄYTTÖKOHTEET: Erittäin suorituskykyinen puolisynteettinen lastuamisneste, jota ensisijaisesti suositellaan teräksen ja helppotyöstöisen ruostumattoman teräksen työstöön sekä valuraudan jyrsintään, sorvaukseen, sahaukseen, avarrukseen, poraukseen ja kalvintaan.

Mobilcut 250 on erittäin suorituskykyinen osasynteettinen neste, joka on suunniteltu parantamaan suorituskykyä alumiini- ja alumiiniseosten lastuamisessa, kun herkkien osien tahraantumista halutaan välttää. Tuote sisältää runsaasti voitelevuuslisäaineita, ja tarjoaa sen ansiosta erinomaiset työstöominaisuudet hiili- ja seosterästen sekä kirjometallien työstöön. KÄYTTÖKOHTEET: Puolisynteettinen lastuamisneste, joka on ensisijaisesti tarkoitettu alumiinin ja alumiiniseosten työstöön. Tuotetta voidaan käyttää myös erilaisten rautametallien yhteydessä, kun tarvitaan monikäyttöisempää lastuamisnestettä.

Mobilcut 320 on luontaisesti vakaa, synteettinen (mineraaliöljytön) lastuamisneste. Sen on suunniteltu yleisnesteeksi hiontaan, kun vaaditaan ennen kaikkea korkealuokkaista pinnantarkuutta, ensiluokkaista jäähdytystä ja alhaista vaahtoamistaipumusta. Se auttaa pitämään hiomapyörät puhtaina ja avoimina ja takaa maksimaalisen suorituskyvyn, mikä pidentää nesteen käyttöikää. KÄYTTÖKOHTEET: Synteettinen (mineraaliöljytön) hiontaneste, jota ensisijaisesti suositellaan teräksen ja valuraudan hiontaan.

Edut ja ominaisuudet

Ominaisuudet

Edut ja mahdolliset hyödyt

Muodostavat vakaita emulsioita ja liuoksia

Helppo käyttö ja huolto

Hyvä luontainen stabiliteetti

Pidentää huoltovälejä ja vähentää epämiellyttävien hajujen syntyä

Alhainen vaahtoamistaipumus

Parempi suorituskyky jopa korkeapainejärjestelmissä

Ehkäisee sitkeiden jäämien muodostumista

Parantaa koneiden puhtautta

Korkealuokkaiset korroosionesto-ominaisuudet

Vähentää huoltotarvetta ja kappaleiden uudelleentyöstötarvetta

Hyvä työstöjätteen erottuvuus

Parantaa suodatettavuutta ja pinnan laatua

Laaja käyttöalue

Mahdollistaa tuoterationalisoinnin ja yksinkertaistaa varastointia

Yhteensopivia suorituskykyisten Mobila Vactra No. -sarjan johdevoiteluöljyjen kanssa

Vuotoöljyt erottuvat nopeasti ja voidaan helposti poistaa

Mieto tuoksu

Parantaa työympäristöä

Tyypilliset ominaisuudet

Mobilcut

100

140

210

230

250

320

Tiivisteen ulkonäkö

Ruskea neste

Keltainen neste

Keltainen neste

Ruskea neste

Ruskea neste

Väritön neste

Emulsion ulkonäkö

Maitomainen

Maitomainen

Läpikuultava

Läpikuultava

Läpikuultava

Kirkas

Emulsion tyyppi

Liukeneva

Liukeneva

Puoli­synteettinen

Puoli­synteettinen

Puoli­synteettinen

Synteettinen

Mineraali­öljypitoisuus (tiivisteessä)

80%

48%

20%

47%

43%

0%

pH, 5% emulsio

8,9

9,1

9,1

9,3

9,4

8,9

Korroosio­testi (DIN 5136) raja­pitoisuus %

7%

4%

4%

4%

4%

3%

Refraktio­metrikerroin

0,95

1,0

1,85

1,1

0,9

1,45

Käyttöturvallisuus

Nykyisen tietämyksen mukaan tuotteella ei ole mainittavia terveydellisiä haittavaikutuksia, kun sitä käytetään asianmukaiseen käyttötarkoitukseen noudattaen käyttöturvallisuustiedotteessa esitettäviä suosituksia. Käyttöturvallisuustiedotteet ovat saatavissa jälleenmyyjältä tai internetin kautta. Tuotetta saa käyttää vain ilmoitettuun tarkoitukseen. Ympäristövahinkojen välttämiseksi on käytöstä poistettu tuote toimitettava öljyjätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Mikäli haluat lisätietoja leikkuunesteistä, ota yhteyttä!